هوش موسیقیایی یکی از انواع هوش است که اولین بار توسط هوارد گاردنر در سال 1983 مطرح شد. گاردنر بر این باور بود که باید به طور اختصاصی تر به مفهوم هوش نگاه کنیم و برای سنجش آن سراغ توانایی ها و مهارت های مختلفی برویم. در همین راستا هوش موسیقی را به عنوان یکی از ابعاد اصلی هوش مطرح کرد که به معنای قابلیت هر فرد در درک موسیقی کلام است. کسانی که در هوش موسیقیایی نمره بالایی کسب می کنند، وما نوازنده نیستند و در بسیاری از موارد استعداد خود را کشف نکرده اند. . سطح این هوش را می توان از دوران کودکی شناسایی و پرورش داد، برای آن که زمینه رشدی مناسب را برای فرزندتان محیا کنید، می توانید برای استعدادیابی کودک تان به متخصصان مراجعه نمایید. برای دریافت خدماتمشاوره کودککلیک کنید.

منبع :هوش موسیقیایی یا موسیقی کودکان را چطور پرورش دهیم؟

هوش موسیقیایی چیست؟

هوش موسیقیایی مفهومی است که نخستین بار در تئوری هوش های چندگانه توسط هواردگاردنر مطرح شد. گاردنر به جای استفاده از ضریب هوشی یا IQ به عنوان شاخص کلی معتقد بود که برای ارزیابی هوش باید به ابعاد مختلفی از ظرفیت های ذهنی توجه کرد و به طور جداگانه آن ها را مورد سنجش قرار داد. از همین رو انواع گوناگونی از هوش را معرفی کرد که هوش موسیقیایی یکی از آن ها است. هوش موسیقیایی به معنای سطح توانایی انسان در درک موسیقی و آهنگ کلام است. برای آشنایی با سایرانواع هوش کودکانکلیک کنید.

مشخصه های کسانی که از هوش موسقیایی بالایی برخوردارند

کسانی که از هوش موسیقیایی بالایی برخوردار هستند، مشخصه های بارزی دارند که آن ها را از سایر افراد جدا می کند. در ادامه به مهم ترین ویژگی ها اشاره کرده ایم.

  • این افراد بیش از سایرین در مکالمات روزمره به آهنگ، لحن و شیوه بیان کلمات دقت می کنند.
  • توجه زیادی به صداها دارند.
  • ریتم و آهنگ ها را سریع تر فرا می گیرند.
  • درک بالاتری نسبت به الگوهای موسیقیایی دارند.
  • راحت تر از دیگران م توانند نوازندگی و خوانندگی یاد بگیرند.
  • درک ریتم برای آن ها آسان است.
  • توانایی بالاتری در تفکیک صداهای مختلف دارند.
  • هنگام حفظ کردن مطالب گوناگون اغلب از روش ریتمیک کردن کلام استفاده می کنند.

قبل از پرورش هوش موسیقیایی باید میزان آن سنجیده شده و سپس برای پرورش از روش های مناسب استفاده کرد

توصیه هایی برای ارتقای ظرفیت هوش موسیقیایی

خوشبختانه هوش موسیقیایی یک توانایی ایستا و غیرقابل تغییر نیست. با غنی تر کردن محیط پیرامون خود می توانید قابلیت های مرتبط با هوش موسیقی را در خود یا فرزندتان افزایش دهید. اما قبل از تلاش برای پرورش این هوش بهتر است به دنبال استعداد برتر او باشید، برای آشنایی با روش هایکشف استعداد کودکانکلیک کنید. در ادامه به چند توصیه و راهکار مهم در این زمینه اشاره کرده ایم.

1- کمک گرفتن از داستان های موزیکال

گوش دادن به نوارهای صوتی و داستان هایی که به طور موزیکال و آهنگین روایت می شوند، در سال های کودکی به ارتقای ظرفیت های هوش موسیقیایی کمک می کنند. همچنین خودتان نیز می توانید برای فرزندتان کتاب های شعر کودکانه بخوانید و به این ترتیب او را با موسیقی کلام آشنا کنید.

2- حفظ کردن مطالب به صورت آهنگین

سعی کنید هنگام حفظ کردن مطالب مختلف نوعی آهنگ یا قافیه پردازی در آن ایجاد کنید. این کار نه تنها باعث می شود در به یاآوردی مطالب موفق تر عمل نمایید، بلکه به پرورش هوش موسیقیایی نیز کمک کرده اید.

3- آواز خواندن

کودکانی که از همان سنین کم اغلب همراه والدین خود آواز می خوانند و یا در گروه های سرود فعالیت می کنند، فرصت بیشتری برای پرورش هوش موسیقیایی در اختیار دارند. در حقیقت این کار باعث می شود که آن ها در تشخیص ریتم ها بهتر عمل کنند و درک بالاتری از الگوهای موسیقی داشته باشند.

4- نواختن موسیقی

مسلما نواختن آلات مختلف موسیقی یکی از ابزارهای بسیار مهمی است که به شما کمک می کند درک دقیق تری در تشخیص صداها، ریتم ها و الگوهای موسیقی داشته باشید. کسانی که از کودکی به ساز یا آواز می پردازند اغلب نسبت به سایرین نمرات بالاتری در زمینه هوش موسیقیایی کسب می کنند.

مشاغل مناسب برای کسانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند

با توجه به درک بالای این افراد از آهنگ و موسیقی مشاغلی نظیر نوازندگی انواع آلات موسیقی، آهنگسازی، خوانندگی، تنظیم کردن آهنگ، پیشاهنگی، پرداختن به شعر کلاسیک و موزون از جمله مشاغلی است که می تواند برای آن ها مناسب باشد. اگر می خواهید متناسب با ویژگی های منحصر به فردی که دارید حرفه آینده تان را انتخاب کنید کمک گرفتن از یک یک روانشناس و دریافت مشاوره شغلی می تواند تا حد زیادی در این زمینه مفید واقع شود. روانشناسان برای این منظور از استعدادیابی استفاده می کنند. برای آشنایی با روش هایاستعدادیابی کودکانکلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر ساعت از روز برایمشاوره تلفنی کودکاز طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصینی نی مایندتماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا تنها افرادی که نوازنده هستند هوش موسیقیایی بالایی دارند؟

خیر، وما همه کسانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند نوازنده نیستند. در واقع در بسیاری از شرایط افراد استعدادهای درونی خود را کشف نمی کنند یا بستری برای بروز آن نمی یابند. از همین رو تست های هوش می توانند به شما کمک کنند تا بتوانید توانمندی های نهفته خود یا کودکتان را کشف نمایید.

منبع :هوش موسیقیایی یا موسیقی کودکان را چطور پرورش دهیم؟

هوش موسیقیایی یا موسیقی کودکان را چطور پرورش دهیم؟

اختلال میسوفونیا یا صدابیزاری

اهمیت صداقت در زندگی

هوش ,موسیقیایی ,های ,موسیقی ,ها ,پرورش ,هوش موسیقیایی ,کسانی که ,آن ها ,می کنند ,که از ,چطور پرورش دهیم؟ ,موسیقیایی بالایی دارند ,الگوهای موسیقی داشته
مشخصات
آخرین جستجو ها